Analytics in recruitment

In het kort gaat analytics recruitment over het analyseren van data en dit om te zetten naar voor een organisatie nuttige stuur- en managementinformatie. Binnen de recruitment wordt analytics toegepast om patronen te ontdekken in de gegevens rond sourcing, selectie en hiring.

Applicant Tracking System (ATS)

Voor het vastleggen van gegevens rond sourcing, selectie en hiring is een sterk Applicant Tracking System (ATS) onmisbaar. Met de gegevens die hierin worden vastgelegd kan men diverse rapportages opstellen. Deze rapportages geven inzicht in vele metrics zoals time-to-fill, time-to-hire en helpen je om je cost-of-hiring bij te houden. Het is een stukje retrospectieve analyse dat wordt geschaard onder Operational reporting. Het geeft recruiters handvatten om het recruitmentproces van sourcing tot hiring te beheersen en verbeteren.

Advanced Reporting: Analytics Recruitment

Binnen Advanced Reporting worden relaties tussen diverse gegevens in kaart gebracht. Hiervoor worden niet alleen gegevens betrokken vanuit een ATS, maar bijvoorbeeld ook uit CRM’s, vragenlijsten en andere systemen. De gewonnen informatie moet bijdragen aan een beter inzicht in het proces, het bedrijf en de kandidaat alsmede de onderlinge relaties.

Predictive analytics

In predictive analytics draait alles om het evalueren van data om daarmee voorspellingen te kunnen doen. Vrijwel alle data rond kandidaat, proces en bedrijf kan met elkaar in verband worden gebracht om patronen te vinden. Deze patronen bieden inzichten die de recruiter kan helpen de kans op succes in de toekomst vergroten.

Analytics in Recruitment software

Binnen HR en recruitment worden typisch veel verschillende softwarepakketten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan ATS, CRM-platforms, Office applicaties en Survey Platforms. Dit is vaak duur en onpraktisch omdat gegevens uit al deze systemen met elkaar gecombineerd moeten worden voor analyses. Data import, export en analyse kunnen vaak wel gedeeltelijk geautomatiseerd worden, maar dat vergt vervolgens een maatwerkoplossing waarvan de functionaliteit afhangt van de verschillende softwareleveranciers besluit de software te updateten.

Spheeres werkt integraal en alle data is dus in één omgeving aanwezig. Daarnaast kan je in Spheeres met externe gegevens werken (via API’s). In tegenstelling tot bij een maatwerkoplossing zijn onze API-tools flexibel aan te passen zodat ze snel en universeel aansluiten op andere systemen.

Spheeres Recruitmentplatform

Spheeres bestaat uit verschillende volledig op elkaar afgestemde bedrijfsapplicaties. Als Recruiter bepaal je welke bedrijfsapplicaties voor jou interessant zijn en welke analytics in recruitment voor jou belangrijk zijn. Op basis daarvan wordt een database en een user interface gebouwd die jou ondersteunt in je recruitmenttrajecten. De integratie van query’s en analyses maken advanced reporting en predictive analytics beschikbaar op een simpele en toekomstbestendige manier. Kijk hier voor meer informatie over het recruitmentplatform van Spheeres.