Applicant Tracking System op maat

Flexibiliteit in recruitment via Applicant Tracking Systemem

Binnen recruitment draait veel om het scherp hebben van relevante contacten met de juiste kennis en op het juiste moment. Hoewel dit in eerste instantie wellicht niet meer logisch klinkt, blijkt het in de praktijk vaak lastig om over de juiste informatie over je kandidaten te beschikken. Om deze reden bestaat er Applicant Tracking System (ATS).

De meeste ATS-softwarepakketten zijn strak omlijnde systemen, en daardoor minder geschikt voor het scherp hebben van kandidaten en het matchen met vacatures. Een low-code Applicant Tracking System (ATS) is flexibel, en daarom extreem nuttig. Je kan namelijk precies de informatie te verzamelen over je kandidaten die relevant is. Of je nou in de zorgbranche werkt of in de IT-sector.

Nadelen van modulaire systemen

Veel ATS-softwarepakketten bestaan uit vaste modules. Afhankelijk van de behoeften van de gebruiker, de omvang van de organisatie en het beschikbare budget wordt een pakket uitgebreid of gelimiteerd. Dit lijkt heel aantrekkelijk, met name vanuit financieel oogpunt. Toch sluiten deze modulaire systemen zelden naadloos aan op de wensen van de eindgebruiker. Als recruiter moet je jezelf staande te houden in een extreem dynamische omgeving. De tijd die je besteed aan het bijhouden van gegevens lijkt soms verspild, ook omdat er relatief weinig gedaan wordt met de data die wordt vastgelegd. Een flexibele maatwerkoplossing stelt je in staat om de juiste informatie te verzamelen, en deze te vertalen naar nuttige stuur- en managementinformatie.

Integratie CRM en Applicant Tracking System

Waar het ATS is gericht op workflow en compliance, is het Customer Relationship Management systeem (CRM) meer gericht op relatiebeheer. In een ideale wereld ondersteunen deze systemen elkaar en faciliteren ze samen de eindgebruiker. Toch is vaak het tegendeel het geval. Gebruikers worden gedwongen hun werkprocessen en relatiebeheer aan te passen naar de restricties van beide systemen, waardoor je processen minder efficiënt worden. Het geïntegreerde CRM-systeem van Spheeres Recruitment stelt de gebruiker in staat om acties te automatiseren en te baseren op bepaalde gebeurtenissen uit het ATS. Bijvoorbeeld het automatiseren van een verjaardagsmail, of een herinnering om iemand een aantal weken na plaatsing te bellen over hoe het gaat.

Maatwerk

Het Spheeres platform is ontwikkeld vanuit de gedachte dat recruitment-systemen de gebruiker moeten faciliteren en ondersteunen. Als eindgebruiker bepaal je immers zelf welke procesonderdelen voor jou routinematig zijn en dus geautomatiseerd kunnen worden. Je bepaalt ook zelf welke data voor jou relevant zijn en welke rapportages jouw processen ondersteunen. Jij weet als geen ander wat van belang is voor jouw talenten en opdrachtgevers. Om die belangen samen te brengen heb je een flexibel en faciliterend platform nodig.

Spheeres biedt intuïtieve maatwerkoplossingen die de functionaliteiten van Applicant Tracking Systems, Customer Relationship Management systemen en recruitment analytics combineren. Als kennisexpert kan je met onze consultants de randvoorwaarden opstellen voor het systeem waarmee jij als recruiter wilt werken. Zo ben je ervan verzekerd dat de techniek je werk uit handen neemt, in plaats van dat de techniek je tijd kost. Meer weten over hoe wij dat doen? Kijk dan hier.