CRM systeem

Waar wordt een CRM systeem voor gebruikt?

Een CRM system, ook wel een Customer Relationship Management genoemd, wordt gebruikt om de interactie te kunnen beheren met klanten en andere relaties. Met zo’n systeem zorgen organisaties ervoor dat connectie kan worden behouden met klanten en relatiemarketing kan worden bedreven.

Een CRM systeem wordt voor productiviteitsdoeleinden, salesmanagement en relatiebeheer gebruikt. Meer weten over wat de voordelen zijn van dit systeem en wat het u als ondernemer te bieden heeft? Lees dan vooral verder!

De contactgegevens van een klant worden vastgelegd in een CRM systeem

Door te werken met een CRM systeem, kunt u eenvoudig en snel contactgegevens van een klant vastleggen. Denk hierbij aan social media profielen, contactgegevens en adressen. Ook is het mogelijk om programma specifieke details op te slaan. Denk hierbij aan wat voor soort communicatiemethode een klant de voorkeur geeft. Hierdoor krijgt u een uiterst helder totaalbeeld van zowel bedrijven als personen.

Op de lange termijn resulteert dit in een beter inzicht in uw relaties en hoe deze zich hebben ontwikkeld.

Het CRM systeem zorgt voor een helder 360-graden beeld

Het CRM systeem zorgt ervoor dat u het klantrelatiebeheer direct naar een hoger niveau tilt. U krijgt namelijk een 360-graden beeld van iedere klant. De data die u verzamelt, worden weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Dit dashboard is volledig naar eigen wens in te richten. Kies bijvoorbeeld voor de status van bestellingen, de geschiedenis van iedere klant of openstaande klantenservice cases.

Meer weten over een CRM systeem? Neem contact op met een specialist

Het is volkomen normaal dat u op dit moment de nodige vragen heeft op het gebied van CRM system management. Spheeres biedt meer dan alleen de CRM functionaliteiten.

Vraag een demo aan

Neem contact op met een specialist en laat u vrijblijvend informeren. Er wordt altijd graag met u meegedacht en we kunnen een demo op maat voor u verzorgen.