top of page

CPQ "Configure, Price, Quote" Software van Spheeres

CPQ staat voor "Configure, Price, Quote," en het is een softwareoplossing die wordt

CPQ Software van Spheeres
CPQ Software

gebruikt door bedrijven om het proces van het samenstellen, prijzen en genereren van offertes voor complexe producten en diensten te automatiseren en te stroomlijnen. CPQ-systemen helpen bedrijven om nauwkeurige en consistente offertes te maken, terwijl ze tegelijkertijd het verkoopproces versnellen en de kans op fouten verminderen.


Met de software van Spheeres heb jij altijd een up-to-date en gemakkelijk te gebruiken CPQ software! De software van Spheeres is volledig te personaliseren en kan worden uitgebreid naar dat wat belangrijk is voor jouw onderneming.


Wat is CPQ precies en wat biedt de software van Spheeres?

Een goede vraag! Laten we eerst CPQ opsplitsen en kijken per onderdeel.


  1. Configure (Configureren): CPQ-systemen stellen verkoopmedewerkers, klanten en partners in staat om producten en diensten aan te passen op basis van de specifieke behoeften en vereisten van de klant. Dit kan variëren van het selecteren van productkenmerken en opties tot het bepalen van de juiste configuratie voor complexe producten of dienstenaanbiedingen.

  2. Price (Prijzen): CPQ-software berekent automatisch de prijs van de geconfigureerde producten of diensten op basis van verschillende factoren, zoals kosten, marges, kortingen, seizoensgebonden aanbiedingen en contractuele overeenkomsten. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de prijsstelling nauwkeurig en consistent is, en dat de winstgevendheid van de deal wordt gehandhaafd.

  3. Quote (Offerte): Zodra de configuratie en prijsbepaling zijn voltooid, genereert het CPQ-systeem een offerte die alle relevante details bevat, zoals productconfiguratie, prijzen, kortingen, voorwaarden en contractuele informatie. Deze offerte kan worden gepersonaliseerd en aangepast aan de specifieke behoeften van de klant. Het doel is om snel en professioneel op maat gemaakte offertes te verstrekken aan potentiële klanten.

Nu weet je precies wat CPQ software kan doen en waar het voor staat. Maar wat zijn de voordelen van de CPQ software van Spheeres?


  1. Efficiëntie: CPQ-software automatiseert handmatige en tijdrovende taken, waardoor het verkoopproces wordt versneld en de productiviteit van het verkoopteam wordt verbeterd.

  2. Nauwkeurigheid: Het minimaliseert fouten en inconsistenties in offertes, wat kan leiden tot betere klanttevredenheid en vertrouwen.

  3. Consistentie: CPQ-systemen zorgen ervoor dat de offertes consistent zijn met de prijsstelling en de bedrijfsregels, ongeacht wie de offerte opstelt.

  4. Cross-selling en upselling: Het helpt verkoopmedewerkers om gerelateerde producten en diensten aan te bevelen op basis van de behoeften van de klant, wat kan leiden tot meer verkoopkansen.

  5. Analyse en inzichten: CPQ-software kan waardevolle gegevens verzamelen over verkoopprestaties, klantvoorkeuren en markttrends, waardoor bedrijven hun strategieën kunnen optimaliseren.

CPQ-systemen worden vaak gebruikt in industrieën met complexe producten en diensten, zoals productie, technologie, telecommunicatie en financiële dienstverlening. Ze dragen bij aan een gestroomlijnd en professioneel verkoopproces dat zowel de efficiëntie als de winstgevendheid van een bedrijf kan verbeteren.


Wil je meer weten over de CPQ Software of de mogelijkheden van de software van Spheeres? Plan dan direct een gratis kennismakingsgesprek en wij vertellen je alles over onze low-code software.
16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page