top of page

De product configurator

Bijgewerkt op: 30 mei 2023

Een productconfigurator is een softwaretoepassing waarmee klanten online gepersonaliseerde producten kunnen samenstellen en bestellen. Met behulp van een productconfigurator kunnen klanten verschillende opties kiezen voor bijvoorbeeld kleur, maat, materiaal en functies om zo het perfecte product te creëren dat aan hun specifieke behoeften voldoet. Het Spheeres platform biedt tevens de optie voor een productconfigurator.

De voordelen van een productconfigurator:


Hogere klanttevredenheid

Klanten kunnen via de productconfigurator hun producten eenvoudig personaliseren en precies creëren wat ze nodig hebben. Dit leidt tot een betere klanttevredenheid.


Minder foutgevoelig

Omdat klanten zelf hun producten samenstellen, is de kans op fouten kleiner. Dit betekent minder retouren en kosten voor bedrijven.


Snellere doorlooptijd

De tijd die nodig is om producten te ontwerpen en te produceren, kan worden verkort omdat klanten via de product configurator zelf de specificaties van het product bepalen.


Efficiënter proces

Het proces van offerte tot order kan met behulp van een product configurator geautomatiseerd worden, wat leidt tot een efficiënter en sneller proces.


Stijging in verkoop

Het aanbieden van gepersonaliseerde producten via een product configurator kan leiden tot een hogere verkoop en omzet omdat klanten meer geneigd zijn om te kopen wanneer ze hun eigen product kunnen samenstellen.


Concurrentievoordeel

Bedrijven die een productconfigurator aanbieden, hebben een concurrentievoordeel ten opzichte van bedrijven die dat niet doen omdat ze een betere klantervaring bieden en efficiënter werken.


20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page