top of page

Het belang van een goede onboarding bij de start met een low-code platform

Bijgewerkt op: 17 mei 2023

Een effectieve onboarding is cruciaal voor elk nieuw technologisch platform. Dit geldt ook voor low-code platforms. We hebben de belangrijkste argumenten voor je op een rij gezet:


Snellere implementatie Onboarding zorgt voor een snellere acceptatie van het platform en een hogere mate van betrokkenheid van gebruikers. Door trainingen, documentatie en ondersteuning te bieden, kunnen nieuwe gebruikers zich snel vertrouwd maken met de interface en functionaliteiten van het platform.


Geen programmeerkennis nodig Een low-code platform is ontworpen om het ontwikkelproces te vereenvoudigen en te versnellen, zonder dat er programmeerkennis nodig is. Door middel van onboarding kan een gebruiker met minimale technische vaardigheden aan de slag met het platform en kan deze snel de mogelijkheden ervan benutten.


Efficiëntie

Een goede onboarding zorgt voor een efficiënter gebruik van het platform. Gebruikers kunnen sneller hun weg vinden in het platform, functies en mogelijkheden begrijpen en efficiënter werken. Dit draagt bij aan een betere productiviteit en effectiviteit van het ontwikkelproces.


Motiveren van gebruikers

Door de vereenvoudiging van het ontwikkelproces kan onboarding gebruikers motiveren om meer te experimenteren met het platform en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Dit kan leiden tot een hogere mate van innovatie en creativiteit.


Gebruiksvriendelijkheid

Onboarding kan helpen bij het optimaliseren van de gebruikerservaring. Een goed ontworpen onboarding-proces kan bijvoorbeeld rekening houden met de verschillende niveaus van ervaring en expertise van de gebruikers, waardoor gebruikers het platform op een meer intuïtieve manier kunnen gebruiken.


Onboarding is cruciaal bij elk nieuw technologisch platform. Het is vooral belangrijk bij low code platforms waar het vereenvoudigen van het ontwikkelproces centraal staat. Door middel van onboarding kunnen nieuwe gebruikers snel aan de slag met het platform. Bij Spheeres besteden we veel aandacht aan de onboarding. Lees er hier meer over.

18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page