top of page

Hoe kan je van legacy software afkomen

Het afkomen van legacy software kan een uitdaging zijn. Het is vaak cruciaal voor de bedrijfsprocessen en het dagelijkse werk. Toch kan het op de lange termijn voordelig zijn om over te stappen op nieuwe software die beter past bij de huidige behoeften van het bedrijf. Hier zijn enkele stappen die kunnen worden genomen om van legacy software af te komen.

Stap 1

Analyseer de huidige software en de behoeften van het bedrijf. Dit is een belangrijke stap om te bepalen of de software nog steeds geschikt is voor de huidige behoeften van het bedrijf en om te zien welke functies ontbreken.


Stap 2

Zoek naar alternatieve softwareoplossingen die beter passen bij de behoeften van het bedrijf. Hierbij moet worden gekeken naar de functionaliteit, integratie met andere systemen, onderhoudskosten en ondersteuning.


Stap 3

Maak een plan voor de overgang naar de nieuwe software. Dit plan moet de tijdlijn van de overgang, de kosten, de verantwoordelijkheden van de betrokken partijen en de communicatie naar de medewerkers omvatten.


Stap 4

Test de nieuwe software grondig voordat het wordt geïmplementeerd. Dit omvat het testen van de functionaliteit en het trainen van de medewerkers om de nieuwe software te gebruiken.


Stap 5

Implementeer de nieuwe software en zorg voor een soepele overgang. Het is belangrijk om de nieuwe software te integreren met andere systemen en ervoor te zorgen dat alle medewerkers weten hoe ze de nieuwe software moeten gebruiken.

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page