top of page

Low-code: een aantal cijfers op een rij

Low-code platformen winnen snel aan populariteit bij bedrijven van alle soorten en maten, omdat ze het gemakkelijker maken om software te ontwikkelen en processen te automatiseren zonder dat er programmeerkennis nodig is. Hieronder een aantal interessante cijfers die aantonen dat low-code platformen een aanzienlijke impact kunnen hebben op de manier waarop bedrijven software ontwikkelen en processen automatiseren. Door de snellere ontwikkelingstijd, lagere kosten en hogere efficiëntie kunnen bedrijven hun concurrentievermogen vergroten en zich aanpassen aan de snel veranderende markt.

  • Volgens Gartner zal de markt voor low-code ontwikkelplatformen tegen 2025 21,2 miljard waard zijn, vergeleken met 4,32 miljard in 2017.

  • Uit een onderzoek van Forrester blijkt dat 47% van de bedrijven low-code platformen gebruikt of van plan is te gebruiken.

  • Een onderzoek van Salesforce toonde aan dat 78% van de IT-beslissers vindt dat de vraag naar maatwerksoftware in de afgelopen twee jaar is toegenomen. Low-code platformen kunnen deze vraag helpen opvangen.

  • Een onderzoek van G2 Crowd wees uit dat de meest voorkomende use case voor low-code platformen het automatiseren van bedrijfsprocessen is, gevolgd door het bouwen van interne tools en mobiele applicaties.

  • Uit een onderzoek van OutSystems bleek dat low-code platformen kunnen helpen om de ontwikkelingstijd van applicaties met 6,5 keer te verminderen en de time-to-market met 4,5 keer te versnellen.

  • Volgens een onderzoek van Creatio kan low-code ontwikkeling de implementatiekosten van applicaties met 70% verminderen en de ontwikkelingstijd met 4 keer versnellen.

  • Uit een onderzoek van Forrester blijkt dat low-code platformen kunnen leiden tot een vermindering van de ontwikkelingskosten met 74%, terwijl de time-to-market met 90% kan worden verkort.

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page