top of page

Ontwikkeltijd en kostenbesparingen met low-code

Bijgewerkt op: 9 mei 2023

De hoeveelheid tijd en kosten die kunnen worden bespaard bij het ontwikkelen van oplossingen met low-code platforms is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de oplossing, het niveau van aanpassing dat nodig is en de ervaring en vaardigheden van het team dat de oplossing bouwt

Over het algemeen kan het gebruik van low-code platforms de ontwikkeltijd en kosten aanzienlijk verminderen in vergelijking met traditionele ontwikkelingsmethoden. Volgens een rapport van Forrester uit 2020 kunnen organisaties die low-code gebruiken de tijd die nodig is voor de ontwikkeling van applicaties met 10-20% verminderen. Bovendien kunnen de ontwikkelingskosten met ongeveer 30-50% worden verlaagd.


Een van de belangrijkste redenen voor deze besparingen is dat low-code platforms het mogelijk maken om applicaties snel te bouwen door visuele interfaces en modulaire bouwstenen te gebruiken, waardoor handmatige codering wordt geminimaliseerd. Dit betekent dat ontwikkelaars zich kunnen concentreren op het definiëren van de logica en functionaliteit van de oplossing in plaats van zich bezig te houden met de details van de implementatie.


Bovendien kunnen low-code platforms de productiviteit van ontwikkelaars verbeteren door herbruikbare componenten en sjablonen aan te bieden, waardoor de tijd die nodig is om code te schrijven en te debuggen wordt verminderd.


Hoewel de exacte besparingen afhankelijk zijn van verschillende factoren kan het gebruik van low-code platforms resulteren in aanzienlijke besparingen.


11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page