top of page

Voordelen van low-code

Bijgewerkt op: 30 mei 2023

Low-code kan de ontwikkeling van applicaties versnellen, de kosten verlagen, de samenwerking verbeteren en de flexibiliteit vergroten. We lichten de grootste voordelen kort toe:

Snelheid en efficiëntie

Met low-code platformen kunnen ontwikkelaars sneller applicaties bouwen. Dit komt omdat veel van het werk vooraf is gebouwd en kan worden aangepast met behulp van visuele tools in plaats van handmatige code.


Lagere kosten Low-code kan ook helpen om de kosten te verlagen, omdat er minder tijd en middelen nodig zijn voor de ontwikkeling. Het kan ook leiden tot lagere onderhoudskosten omdat er minder code geschreven wordt.

Eenvoudiger te leren Low-code ontwikkeling vereist minder technische kennis dan traditionele ontwikkeling waardoor het gemakkelijker is voor iedereen om bij te dragen aan de ontwikkeling van een applicatie. Dus ook degene die geen kennis hebben van programmeren.


Betere samenwerking

Low-code platformen bieden vaak samenwerkingsfuncties die het gemakkelijker maken voor ontwikkelaars en alle collega's binnen de organisatie die niet bekend zijn met programmeren, om samen te werken aan de ontwikkeling van een applicatie. Dit kan de communicatie en samenwerking tussen teams verbeteren.


Flexibiliteit

Low-code platformen kunnen gebruikt worden voor verschillende soorten applicaties en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan veranderende behoeften.


Snellere time-to-market

Low-code maakt het mogelijk om sneller applicaties te bouwen en te implementeren, wat betekent dat organisaties sneller kunnen reageren op veranderingen in de markt.

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page