Spheeres Online recruitment

Online recruitment

Bijna elke professional is online te vinden om te netwerken, te communiceren maar met name om zich te profileren. Online recruitment. Als recruiter kun je hier niet omheen. Steeds meer zullen prospects online worden gezocht en gevonden. Ook relaties worden steeds meer online gecultiveerd. Het is daarom van belang om de bedrijfsprocessen rondom de online recruitment zo in te richten dat je hier makkelijk op in kunt spelen. Een goed moment om eens na te denken over cloud-based software.

Cloud-based software

Bedrijfssystemen worden steeds meer online aangeboden. Een voordeel van deze cloud-based software is dat applicaties vanaf elke locatie en middels verschillende devices benaderbaar zijn. Er hoeft dus geen dure hardware en software te worden aangeschaft. Hierdoor wordt ook systeembeheer een stuk makkelijker en goedkoper. Cloudapplicaties vergen over het algemeen weinig onderhoud en zijn veilig én toegankelijk. Voordelen te over dus.

Toch zijn niet alle cloud-based applicaties even flexibel. Over het algemeen zijn bedrijfsapplicaties ook online opgebouwd uit modules die weinig flexibiliteit en maatwerkoplossingen toelaten. Hoewel je voor deze applicaties op het gebied van dataopslag betaalt wat je gebruikt, geldt dat voor de applicaties en bijbehorende uitbreidingsmodules vaak niet.

De cloud-based software van Spheeres is anders. Het uitgangspunt bij ons is per definitie maatwerk. De database, userinterface en analysemogelijkheden worden opgebouwd op basis van de gebruikersbehoefte. Zo ontstaat een cloud-based maatwerksysteem dat maximaal is afgestemd op jouw wensen.

Dynamische applicaties voor een dynamische markt

Recruitment is een dynamische markt. De eisen van opdrachtgevers zijn hoog en veranderlijk, en dat geldt ook voor kandidaten. Om hier goed op in te kunnen spelen zijn goede analytics en flexibele systemen van groot belang om mee te kunnen met de ontwikkelingen binnen de branche.

Met het bedrijfsapplicatieplatform van Spheeres worden alle deelapplicaties die van belang zijn voor jouw recruitmenttraject gebundeld en online benaderbaar gemaakt voor de eindgebruiker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gecombineerd en volledig geïntegreerd CRM en ATS systeem. Zowel de werkprocessen, communicatiemogelijkheden als recruitment analytics hebben een plek binnen het Spheeres-platform. Op die manier kan recruitment als bedrijfsactiviteit bijna volledig online worden gerealiseerd. Bovendien kan via plug-ins naadloos aangehaakt worden op diverse online platforms voor professionals zoals LinkedIn.

Meer weten over hoe wij dat doen? Kijk dan hier.